Norgesmester i bilfoliering

På Sign&Print-messen 20. og 21. oktober er vi på jakt etter en norgesmester i bilfoliering.
Det koster ingenting å delta og konkurrere. Tvert imot kan du se det som et inspirerende og profesjonelt møte med andre, som deler interesse for å foliere biler.

Les mer om konkurransen og se hvordan du registrerer deg. Klikk her!


Intervju med Christian Lauritsen, konferansier under konkurransen

Hvem er du og Hexis?
Christian Lauritsen, mer kjent som C2. Jobber som lærer, kunde- og salgsstøtte hos Hexis siden 2016.
Startet i bransjen i 1986, Jobbet med alt fra skilt, bil, vindusdekorasjon, bilfoliering, også lærer for andre vinylleverandører. Har også jobbet som servicetekniker for maskiner i bransjen.

Christian Lauritsen, Hexis

Hexis er et fransk selskap som produserer sin egen vinyl og har vært eid av Mateu-familien siden starten i 1989. Vi har to fabrikker for produksjon, en i Frontignan og en i Hagetmau. Det er 8 datterselskaper i verden og mange distributører verden rundt.
Hexis Sverige startet opp i 2011, og siden da har vi en stadig økende salgskurve oppover. I 2020 flyttet vi for andre gang til nye egne lokaler med et mye større lager og et stort kurssenter.
 
Har du tidligere erfaring fra lignende konkurranser?
Vi har kjørt vår egen Hexis Battle i mange år som er en “rask”, men litt krevende konkurranse som går på tid, og jeg har også vært meddommer ved flere anledninger for Fespa wrapmasters.
 
Er det noen trender innen bilfoliering? Hva er i så fall trenden akkurat nå?
Det du ser på sosiale medier i Sverige med “fullwrap” er at det er mest vanlig med “colorchange” – fargeendring, og det er veldig sateng utseende og metallic. Printet finnes det også, og folk begynner å åpne øynene mer og mer for mulighetene der.
Bodyfence, vår lakkbeskyttelsesfolie øker stadig.
 
Hva er kriteriene som bestemmer hvem som vinner, hva bør konkurrentene tenke på?
Man ser nesten alltid på sluttresultatet, og litt på hvordan de legger det på.
Det skal være rent og ryddig rundt, ingen rusk eller knivblad på gulvet eller varmepistol som blåser i feil retning. Fine avslutninger, fine hjørner, ingen feilkutt med kniven. “Cut the paint and you’re out”, hardt, men definitivt en feil som aldri må skje.
Som dommer har du vanligvis en poengliste som starter på f.eks 200p/gren og deretter en del minuspoeng som teller ned til det endelige resultatet. Og den med minst minus vinner. Det er vanligvis små detaljer som skiller finalistene.
 
Hva forventer du av konkurransen i Norge?
At det blir mange deltakere.
 
Hvorfor tror du selskaper bør delta i konkurransen?
Hvis du er ny som “folierer” eller aldri har konkurrert før, er det en flott mulighet til å se og lære, det handler ikke om hvor mange biler du har tatt, men hvor godt utført de er. Og selv om du er en erfaren folierer som har jobbet i mange år, er dette jo en perfekt mulighet til å måle ferdighetene dine.
Det er vanligvis ganske avslappet mellom de som konkurrerer og ulike erfaringer deles.
Og det er aldri galt å ha en “Mester” som jobber i monteringshallen og som også skal til World Finals i Berlin …

Les mer om konkurransen og se hvordan du registrerer deg. Klikk her!