Wenche Lyche – Kunsten å utvikle mønster for digital trykket tekstil

20. oktober klokken 13.00 har du sjansen til å se Wenche Lyches foredrag med tittelen «Kunsten å utvikle mønster for digital trykket tekstil». Foredraget holdes kun denne dagen på messen.

Wenche Lyche er amanuensis innen design og tekstil. Hum jobber for tiden på Institutt for Produktdesign på Oslomet og er ansvarlig for tekstilavdelingen og underviser dessuten på Kunstakademiet i Tallin i «Surface pattern design» dvs- overflatedesign.

Wenche forteller:

–Min karriere er fra klesdesign der jeg har mange år bak meg med drift av eget design kontor med skreddersøm til privat kunder. Jeg har deltatt i nasjonale og internasjonale utstillinger med mine klesobjekter i glidlås som er innkjøpt av Nasjonalmuseet i Oslo og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim.

–Min filosofi har alltid vært at unikhet i design, kvalitet, snitt og skjærninger skal være utsøkte og passe personen som skal bære mine plagg. Tekstilenes egenskaper og overflater, mønster og farger skal forsterke designet. I de siste årene har jeg fokusert mere på tekstilenes overflater, mønster og jobbet digitalt med «surface pattern design» og utviklet egne metoder for preging av tekstil overflater og mønstringer og bearbeidet dem digitalt til nye mønster som kan rapporteres til digital printet metervare.

–Eksperimentering og provosering av tekstiler gir nye estetiske uttrykk og skaper unikhet og sterkere emosjonell tilknytning til ferdige produkter, avslutter Wenche.

Vi ser frem til et spennende foredrag på messen!